høstplanter bare hage gartner lillestrøm syrinhortensia
hekk av prydgress bare hage gartner lillestrøm

Bare Hage anbefaler

Kantprofiler i stål


Gartenprofil 3000 er et system med kantprofiler i stål til blomsterbed og der hvor det er masser man ikke vil blande. Kantprofilene kan brukes for å unngå ugress fra plen å vokse inn i bed. Det kan også brukes som skille mellom forskjellige materialer som dekorstein og bark eller lignende.
Kantprofilene er solide og kommer i flere typer stål. Blandt annet galvanisert stål, corten (rustfarget stål) og Nitrosta (blankt kromstål).
Kantprofilene skaper et renere og ryddigere inntrykk av hagen. Spesielt flott vil det være å sette sirkler rundt rotsonen til busker og trær.
kantrofil galvanisert stål gartner lillestrøm bare hage
kantprofil stål dekorstein plen bare hage gartner lillestrøm
kantprofil sirkel trær bare hage gartner lillestrøm
bare hage grus kantprofil dekorstein gartner
Bare Hage
helt grønn kompetanse
Ferdigplen


Ferdigplen er den ultimate måten å anlegge plen. Etter et godt grunnarbeid og gjødsel, er det bare å rulle ut gressmattene. Så er plenen grønn og frodig med det samme. Etter legging må plenen vannes godt. Spesielt de første 3 - 4 ukene. Plenen tåler at man går forsiktig på den med det samme den er lagt, men man bør unngå løping eller annen aktivitet som kan gi slitasje, de første ukene.
ferdigplen leveres med kran bare hage
ferdigplen av bare hage gartner lillestrøm skedsmo
fredigplen legges gartner bare hage lillestrøm
gartner legger plen bare hage lillestrøm skedsmo
ferdigplen legges gartner bare hage lillestrøm skedsmo
fredigplen gartner bare hage lillestrøm skedsmo
PrydgressGressarter som er spesielt dekorative kalles prydgress. Det er et stort utvalg av arter og sorter med forskjellige egenskaper. Noen sprer seg med underjordiske utløpere, og andre kan sette frø. Bare Hage har god erfaring med prydgress, og foretrekker de tuedannende artene som ikke setter spiredyktig frø. Da er det lett å kontrolere veksten. Enkelte prydgress som hagerørkvein (Calamagrostis acutiflora) er så stram i veksten at de står som dekorative gule aks opp av snøen på vinteren. Den kan også brukes som hekk, slik som på bildet under. De nederset bildene er silkekinagress (Miscanthus sinensis).
frjærdusker siklekinagress prydgress bare hage gartner lillestrøm
miscanthus sinensis vinter bare hage gartner lillestrøm
astilbe misscanthus sinensis vinter bare hage gartner
miscanthus sinensis sommer gartner hage lillestrøm
Trær


Trær gjør hagen fullkommen. Alle trær er forskjellige, og når de har nådd en viss størrelse er det nesten så de får en egen personlighet og karakter. Ved å ta en titt på produksjonsfeltet vil man se at ingen av disse flotte skapningene er like. Ved å plante inn trær, vil  man få en ny hage til å virke etablert. Det finnes et stort utvalg av trær som passer for klimaet her til lands. Alle tresorter har foskjellig prydverier. Det kan være vakker blomstring, høstfarger, vakre stammer, gode frukter eller flotte bær som henger på utover høsten. Trærne øker det bilogiske mangfoldet. Trærne fanger vinden godt, og vil også skape skygge, som kan være en fordel på enkelte områder av en hage.
skulptur tre frukttre gartner bare hage
blodbøk fagus sylvatica purple fountain gartner
treklatring trær furu bare hage gartner
stort pæretre gartner lillestrøm bare hage
acer ginnala gartner bare hage lillestrøm
orkongle gartner lillestrøm bare hage lørenskog
Organisk gjødsel


Organisk gjødsel er langtidsvirkende av natur. Den øker aktiviteten blandt mikroorganismene i jorda. Det er disse mikroorganismene som gjør næringsstoffene tilgjengelig for plantene. Enkelt fortalt så er det jorda man gjødsler og forbedrer, slik at det til en hver tid er et "lager" av næring i jorda.
Ved bruk av fullgjødsel / kunstgjødsel vil plantene få en "boost" veldig kort tid etter gjødsling. En stund etter gjødsling er jorda fattigere enn den var før man gjødslet.
Bare Hage foretrekker å bruke "Naturens" plengjødsel, som består av komposterte planterester og husdyrgjødsel. "Naturens" er såkalt luktfri gjødsel som ikke svir plenen om man skulle bruke for mye.
Bare Hage har også luktfri organisk blomstergjødsel som kan brukes til alle vekster i hagen.
(Ved spesielle tilfeller av plantesykdom eller planter som står i barkduk, vil Bare Hage også benytte fullgjødsel)
organisk gjødsel bare hage gartner lillestrøm lørenskog
Organisk gjødsel bestående av pelletert og kompostert dyregjødsel og planterester
hydrangea paiculata bare hage lillestrøm lørenskog
Sedummatter
Sedummatter kan brukes der ingenting annet vil vokse, og det blir flott!

Sedum er en svært tørketålende planteslekt, som også er viltvoksende i Norge. Det vanlige norske navnet på sedum er bergknapp. De lave og krypende bergknappsortene produseres på såkalte sedummatter. Disse mattene er spesielt godt egnet til bunndekke i for eksempel skråninger eller langs husvegger. I en sedummatte er det opp til 12 sorter og arter med bergknapp. Det betyr at det er arter som blomstrer til forskjellig tid og sedummattene vil endre farge flere ganger igjennom sesongen. Det betyr at sedummattene er spesielt vakre og lever med årstidene.

Når sedummattene er etablerte kreves det minimalt med vedlikehold. Det eneste man trenger er å eventuelt fjerne litt ugress hvis det har kommet noe. Det er svært lite ugress som vil etablere seg i sedummattene, når de har ligget en sesong.

Sedummatter kan brukes på næringsfatting og skrin jord, det trengs minimalt med næring. Sedum er tørketålende og lite krevende.
 
kontakt Bare Hage på post@barehage.com
eller tlf 94 25 75 34
Silkekinagress sammen med astilbe er minst like flott om vinteren som om sommeren.