Bare Hage anbefaler

Gartenprofil 3000 er et system med kantprofiler i stål til blomsterbed og lignende. Kantprofilene kan brukes for å unngå ugress fra plen å vokse inn i bed. Det kan også brukes som skille mellom forskjellige materealer som dekorstein og bark eller lignende.
Kantprofilene er solide og kommer i flere typer stål. Blandt annet galvanisert stål, corten (rustfarget stål) og Nitrosta (blankt kromstål).
Kantprofilene skaper et renere og ryddigere inntrykk av hagen. Spesielt flott vil det være å sette sirkler rundt rotsonen til busker og trær.
Kantprofiler til bed, plen og grusganger
Kantprofilene skaper en barriere mellom plenen og dekorsteinen. Det gir et stilrent og eksklusivt inntrykk, samtidig som vedlikeholdet reduseres til et minimum
Dekorstein i kantprofil av galvanisert stål med bambus
Kantprofil i galvanisert stål av bare hage
Gartneprofil, kantprofil justeres etter grunnivå
Kantprofilene monteres og bøyes til ønsket form
 
Ferdigplen
Ferdigplen er den ultimate måten å anlegge plen. Etter et godt grunnarbeid er det bare å rulle ut gressmattene. Så er plenen grønn og frodig med det samme. Etter etter legging må plenen vannes godt. Spesielt de første 3 - 4 ukene. Plenen tåler at man går forsiktig på den med det samme den er lagt, men man bør unngå løping eller annen aktivitet som kan gi slitasje, de første ukene.
Ferdigplen leveres med kranbil
Det grønne dekket spiser seg inn på brun jord
Plenrullene trilles ut med trillebår
Plenrullen legges ut på valset og gjødslet jord
Ferdigplen leveres i ruller på pall
Første lengde legges ut
Plenrullene trilles ut med trillebår
Nylagt ferdigplen av bare hage
Få plener er like fine som nylagt ferdigplen
Det grønne dekket brer seg ut
 
 
Trær
Trær gjør hagen fullkommen. Alle trær er forskjellige, og når de har nådd en viss størrelse er det nesten så de får en egen personlighet og karakter. Ved å ta en titt på produksjonsfeltet vil man se at ingen av disse flotte skapningene er like. Ved å plante inn trær, vil  man få en ny hage til å virke etablert. Det finnes et stort utvalg av trær som passer for klimaet her til lands. Alle tresorter har foskjellig prydverier. Det kan være vakker blomstring, høstfarger, vakre stammer, gode frukter eller flotte bær som henger på utover høsten. Trærne øker det bilogiske mangfoldet. Trærne fanger vinden godt, og vil også skape skygge, som kan være en fordel på enkelte områder av en hage.
Hengeblodbøk (Fagus sylvatica 'Purple Fountain') er av de mest karakteristiske trærne hvor greinene nermest henger som slappe armer over hverandre
Fagus sylvatica 'Purple Fountain' blodhengebøk
gutt i furu
Barn elsker å klatre i trær. Få trær er like flotte som norsk furu (Pinus sylvestris), med sin vintergrønne barnåler og brune flakkete bark.
gamle epletrær
Gamle frukttrær kan virke som levende skulpturer i en hage.
Organisk gjødsel
Organisk gjødsel er langtidsvirkende av natur. Den øker aktiviteten blandt mikroorganismene i jorda. Det er disse mikroorganismene som gjør næringsstoffene tilgjengelig for plantene. Enkelt fortalt så er det jorda man gjødsler og forbedrer, slik at det til en hver tid er et "lager" av næring i jorda.
Ved bruk av fullgjødsel / kunstgjødsel vil plantene få en "boost" veldig kort tid etter gjødsling. En stund etter gjødsling er jorda fattigere enn den var før man gjødslet.
Bare Hage foretrekker å bruke "Naturens" plengjødsel, som består av komposterte planterester og husdyrgjødsel. "Naturens" er såkalt luktfri gjødsel som ikke svir plenen om man skulle bruke for mye.
Bare Hage har også luktfri organisk blomstergjødsel som kan brukes til alle vekster i hagen.
(Ved spesielle tilfeller av plantesykdom eller planter som står i barkduk, vil Bare Hage også benytte fullgjødsel)
Bare hage legger ferdigplen
Den siste finpussen på ferdigplenenpelletert organisk gjødsel av bare hage
Organisk gjødsel bestående av pelletert og kompostert dyregjødsel og planterester
 
 
Prydgress
Gressarter som er spesielt dekorative kalles prydgress. Det er et stort utvalg av arter og sorter med forskjellige egenskaper. Noen sprer seg med underjordiske utløpere, og andre kan sette frø. Bare Hage har god erfaring med prydgress, og foretrekker de tuedannende artene som ikke setter spiredyktig frø. Da er det lett å kontrolere veksten. Enkelte prydgress som hagerørkvein (Calamagrostis acutiflora) er så stram i veksten at de står som dekorative gule aks opp av snøen på vinteren.
bare hage anbefaler calamagrostis acutiflora overdam hagerørkvein gartner
bare hage anbefaler  calamagrostis acutiflora karl forster hagerørkveien prydgress
Hagerørkvein (Calamagrostis acutiflora 'Karl Forster') brukt som hekk er delvis gjenomsiktig, men skaper et klart definert skille. Stråene duver vakkert i vinden
Stramme tuer av hagerørkvein (Calamagrostis acutiflora 'Overdam')
De høyeste gressene står i senter, omgitt av lavere arter og sorter. Senere på sommeren kommer 2 meter høye, fjæraktige aks.
prydgress bare hage anbefaler gartner akershus
kantprofil, grusgang, dekorstein, elvesingel, ferdigplen, barehage
Prydgress, miscanthus chinenesis, bare hage, hagegartner, fine hager
Siklekinagress er fra 1,2 - 2,5 meter høy, og får på sensommer og høsten flotte dekorative dusker i toppen. Her er Miscanthus sinensis 'Kleine Fontain' etter første sesong i bakken.
silkekinagress, astilbe, Miscanthus sinensis vinter, bare hage
vintergress, prydgress vinter, bare hage
Prydgress om vinteren
Silkekinagress med hvite dusker mot røde astilbespir er spesielt vakkert om vinteren